New York Islanders nosti farmiseura Bridgeport Sound Tigersista apuvoimia, kun joukkueen maalivahti Thomas Greiss loukkaantui. Tilalle saatiin suomalainen Christopher Gibson, joka on kuulunut AHL:n kärkivahteihin kuluneella kaudella.

NHL-komennus oli 25-vuotiaalle Gibsonille ensimmäinen kahden vuoden tauon jälkeen. Hänelle asetetut saappaat eivät olleet helppo täyttää, kun Islandersin oli saatava pisteitä, jotta pelit keväällä jatkuisivat. Kahteen ekaan peliin suomalaistorjuja sai todelliset supertähdet vastaansa, kun ensiksi pysäytettävänä oli Sidney Crosbyn Pittsburgh Penguins ja seuraavaksi Connor McDavidin Edmonton Oilers. Näissä otteluissa suomalaistorjuja venytti ottelut jatkoajalla, mutta ei tarpeeksi pitkälle kahteen sarjapisteeseen.

Vasta kolmannessa pelissä Gibson sai avausvoiton, kun Calgary Flames kaatui 5-2. Gibson oli jälleen kiireinen ja torjui huikeat 50 laukausta.

Neljä pistettä kuudesta mahdollisesta sai Islandersin päävalmentajan kehumaan pahaan paikkaan asetettua torjujaa.

– Gibby on ollut hyvä. Parempi kuin hyvä. Hän näyttää entistä rennommalta ja itsevarmalta. Ne ovat tärkeitä piirteitä, koska koko joukkue saa siitä voimaa, Doug Weight kertoi Islandersin sivuilla.

Gibson on joutunut useaan otteeseen paikkaamaan Islandersin heikkoa puolustusta. Karkkilasta kotoisin oleva veskari on torjunut otteluiden aikana jo yhteensä 132 kertaa ja päästänyt kuusi maalia. Miehen torjuprosentti näyttää lukemaa .957.

– Hän on hiljainen kaveri. Erinomainen mailalla ja vakaa torjuja. Hän on antanut meille mahdollisuuden voittaa. Oli hienoa, että saatiin hänelle ensimmäinen voitto Calgaryssa, puolustaja Ryan Pulock kommentoi.

Maalivahti itse on iloinen mahdollisuudesta edustaa taas Islandersia.

– Vie aikansa, jotta hermot palautuvat kuriin. Hermostun silti yhä ennen jokaista ottelua. Olen iloinen, että sain pelata Flamesia vastaan ja saimme sieltä voiton, Gibson veisteli.

Nuori maalivahti yrittää oppia mahdollisimman paljon joukkueen kokeneemmilta torjujilta Greissiltä ja Jaroslav Halakilta. Ehkä jonakin päivänä, hän kuuluu myös vakituisiin NHL-maalivahteihin.

– Puhumme paljon vapaa-ajalla. He kertoivat, että minun pitäisi pitää hauskaa jäällä ja uskoa itseeni. Oli varsin hienoa, kun Jaro oli tukenani pitkällä vieraskiertueella.

Gibson on taas ensi yönä tositoimissa, kun Islanders pelaa kotona Washington Capitalsia vastaan. Silloin suomalaistorjujan vastuulla on jättää muuan Aleksandr Ovetshkin maaleitta.