Suomalainen 19-vuotias supertähti Patrik Laine ei ole uskonut ”toisen kauden kiroukseen”, vaan tykittänyt jo 41 maalia, kun runkosarjaa on vielä yli kymmenen ottelua jäljellä. Ehkei hänkään osannut silti odottaa, että löytäisi itsensä koko sarjan maalipörssin toiselta sijalta.

Laine tykitti tuoreimman osumansa Washington Capitalsia vastaan. Ottelu oli monella tapaa merkityksellinen, kun suomalaistykki sai seurata aitiopaikalta idolinsa Aleksandr Ovetshkinin uran 600. maalia. Venäläishyökkääjän saavutus on upea. NHL:n historiassa vain 19 muuta pelaajaa ovat kyenneet vastaavaan.

Seuraavana aamuna urheilukanava TSN:n asiantuntijat Dave Feschuk ja Andi Petrillo pohtivat podcastissa, kuka NHL:n nuorista superlupauksista yltää todennäköisemmin Ovetshkinin maalimäärään.

Listalle oli päässyt Laineen lisäksi Connor McDavid, Brock Boeser ja Auston Matthews. Asiantuntijat ja suurin osa yleisöstä olivat yhtä mieltä, että suomalaistykki on lähimpänä tavoitetta eli 600 maalia.

– Hänen laukauksensa on ainutlaatuinen. Nuorista pelaajista ei löydy yhtä puhdasta maalintekijää kuin Laine. Jos hän saa lisää apukäsiä ketjuunsa, niin puhuttaisiin yli 50 maalin kausista, lähetyksessä keskusteltiin.

McDavid ei saanut paljoa ääniä, koska hän keskittyy pelinrakenteluun ja syöttelyyn muita listan henkilöitä enemmän. Boeser pääsi mukaan äänestykseen, mutta sai vain kolme prosenttia yleisöäänistä.

Kiekkonerot antoivat myös Matthewsille mahdollisuuden, mutta uskoivat, että kanadalaishyökkääjän rooli Toronto Maple Leafsissa sisältää paljon muutakin kuin maalintekoa. Viime kaudella Matthews teki 40 maalia ja päihitti suomalaishaastajansa neljällä häkillä.

Sentteripaikkaa pelaava Matthews on tällä hetkellä loukkaantuneena, eikä ole pelannut maaliskuun aikana otteluakaan.