© Kuva: Getty Images

Antti Raannan Arizona Coyotes heräsi liian myöhään – saako joukkue enää voittaa?

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto

Kulunut kausi on ollut Arizona Coyotesille katastrofaalinen. Se on majaillut koko sarjataulukon pohjalla syksystä lähtien, eikä mahdollisuuksia pudotuspeleihin vaikuttanut koskaan olleenkaan.

Helmi-maaliskuun aikana Arizona on viimein alkanut pelaamaan sellaisella pistetahdilla, joka riittäisi varmasti kevään jatkopeleihin. Se on kerännyt viimeisestä 15 ottelusta kymmenen voittoa ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kolmesti. Yksi iso tekijä on ollut maalivahti Antti Raanta, joka on kärsinyt läpi kauden useista loukkaantumisista, mutta maalille päästyään, on esittänyt erinomaisia otteita ja voittanut useita pelejä.

Toissa yönä Arizona kaatoi Vanvouver Canucksin lukemin 1-0. Canucks on myös heittänyt pyyhkeen tältä kaudelta kehään, joten merkittävää panosta ottelussa ei ollut. Voitosta saadut sarjapisteet toivat kojoottilauman jälleen lähemmäksi muita joukkueita.

Positiivisessa tuloksessa piilee myös vaara, että Arizona pilaa tulevaisuutensa merkityksettömillä voitoilla.

Varaustilaisuuteen lähestyttäessä pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet toivoisivat, että olisivat lähempänä sarjataulukon pohjaa, koska sieltä saa suuremmalla todennäköisyydellä paremman varausvuoron. Runkosarjan jumbo ei aina saa ensimmäistä varausvuoroa, mutta sillä on siihen paras mahdollisuus.

Jos Arizona ei nouse sarjasijoituksissa, se saa 18-20 prosentin varmuudella huutaa ensimmäisenä kesän varaustilaisuudessa. Viimeistä edellinen saa noin 13,5 prosenttia ja luku laskee siitä aina viimeiseen pudotuspelit välttäneeseen seuraan asti.

Ei ole siis ihme, ettei osa Arizonan faneista aina toivo voittoja. Nyt joukkue uhkaa ampua itseään jalkaan, kun se lähestyy muita flopanneita ryhmiä. Buffalo Sabres on enää pisteen päässä.

NHL:ssä ja muissa amerikkalaisissa huippusarjoissa ollaan nähty tapauksia, ettei sarjajumbot halua loppukaudella enää voittaa. Katsojan silmästä on hienoa nähdä Arizonan yrittävän tosissaan ja olevan poikkeus säännössä. Tilanne tiedostetaan seurajohdossa erittän hyvin, joten on odotettavissa, ettei Arizona tule paikaltaan nousemaan.

Tänä kesänä NHL:n varauslotto on erityisen jännitävä, koska pääpalkinto on jo lähes kirkossa kuulutettu. Lukuisat NHL-asiantuntijat ovat yhtä mieltä, että varaustilaisuuden numero ykkönen tulee olemaan Ruotsin superlupaus Rasmus Dählin. Pelaaja, joka saattaa pelastaa Arizonan ja palauttaa sen uskottavuuden.

 

Joululahja uusille asiakkaille: 270€ edestä vedonlyöntibonuksia

  • 1. talletus: 100% talletusbonus 200€ asti
  • 2. talletus: 50% talletusbonus 50€ asti
  • 2. talletuksen jälkeen 20€ mobiili-ilmaisveto