Winnipegin paikallislehti The Winnipeg Sun haastatteli suomalaista maaliruiskua Patrik Lainetta ennen ensi yön kohtaamista Washington Capitalsia, ja ennen kaikkea Aleksandr Ovetshkinia, vastaan.

Laine ja Ovetshkin jakavat tällä hetkellä NHL:n maalipörssin kärkisijan. Kummallakin on kasassa 40 osumaa. Ensi yönä on tiedossa sähköä Capital One Arenan katossa.

The Winnipeg Sun kysyi Laineelta, kuinka tärkeää maalipörssin voitto on hänelle.

– Sen voittaminen on aina ollut yksi unelmistani. Se on jotain mistä jokainen maalintekijä haaveilee. Meillä on vielä 14 ottelua jäljellä, joten mitä vain voi vielä tapahtua. Se (maalipörssin voittaminen) on minulle hyvä motivaattori, Laine sanoi.

Suomalainen pitää tällä hetkellä hallussaan NHL:n tämän hetken pisintä pisteputkea. 11 viimeiseen otteluun Laine on niputtanut kasaan 15 maalia ja yhteensä 21 tehopistettä. Mielessä siintää maaginen 50 maalin rajapyykki.

– Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Ennen pisteputken alkamista minulla oli kasassa 25 maalia ja nyt niitä on 40. Jos pelaamme Nikolaj Ehlersin ja Paul Stastnyn kanssa yhtä hyvin kuin viime aikoina, niin miksipä ei, Laine sanoi mahdollisesta 50 maalin saavuttamisesta.

Laine ei ole pahemmin seurannut Ovetshkinin tekemisiä pisteputkensa aikana.

– Joskus saatan katsella tilastoista. Tiedän melko hyvin missä kukin pelaaja menee niiden osalta. Katson paljon pelejä ja tuloksia, mutta ei minun sen kummemmin tarvitse muiden tekemisiä seurata, Laine sanoi Ovetshkiniin liittyen.

Taistelu maalipörssin voitosta jatkuu ensi yönä, kun Laine ja Ovetshkin kohtaavat toisensa Suomen aikaan kello 01:00.