NHL:n runkosarjassa pelataan viimeistä kokonaista kuukautta, jonka jälkeen jatkoon päässeet joukkueet valmistautuvat pudotuspeleihin. Samalla NHL:n toimitusjohtajat, toimittajat ja muut vaikuttajat valitsevat vuoden parhaat pelaajat.

Vuoden puolustajan palkinto James Norris Memorial on toistaiseksi vielä monen pakin ulottuvilla. Suurimmat ennakkosuosikit ovat viime vuoden voittaja Brent Burns, Los Angeles Kingsin tähtipelaaja Drew Doughty , Nashville Predatorsin P.K. Subban, sekä kova ruotsalaiskaksikko Viktor Hedman ja John Klingberg.

Mukaan on tullut myös haastajia, joista yksi on kerännyt paljon huomiota viime aikaisilla otteillaan. Muun muassa TSN, NBC ja theAthletic ovat kirjoittaneet, että Columbus Blue Jacketsin 23-vuotias puolustaja Seth Jones voi saada myös merkittävästi ääniä.

Kuluneella kaudella oman maali- ja pistepörssin ylittänyt yhdysvaltalainen on kuulunut Columbuksen avainpelaajiin, kun joukkue on kamppailut Idän viimeisistä pudotuspelipaikoista. Hänen tehosaldonsa on 69 ottelun jälkeen 13+33=46, joka riittää puolustajien pistepörssissä sijalle kahdeksan.

Jones on kerännyt ylistyssanoja tällä viikolla, kun hän teki ratkaisumaalin ensin torstain ottelussa Colorado Avalanchea vastaan ja heti seuraavana päivänä kaksi maalia, kun Detroit Red Wings taipui jatkoajan jälkeen.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kertoi Ohio Battery -lehdelle, ettei Jonesia arvosteta NHL:ssä tarpeeksi.

– Jones ei saa tarpeeksi huomiota. Tiedän mitä muut valmentajat ajattelevat hänestä – sille ei vain voi tehdä mitään. Hän on silti uskomaton pelaaja. Hänet tullaan huomaamaan. Hänelle on annettu iso rooli, ja hän on kasvanut viimeisten vuosien aikana. Onneksi, hän tietää, että voi vielä parantaa, ja se on tärkeintä.

Tortorella ei kommentoinut pelaajansa Norris-ehdokkuutta, mutta uskoo tämän nousevan todelliseen eliittiin hyvinkin pian.

– Ne ylimääräiset palkinnot tulevat kyllä, kun aika on kypsä.