Helsingin IFK:sta tuttu maalivahti Ville Husso on pelannut itsensä kuumaksi nimeksi Pohjois-Amerikassa St. Louis Bluesin organisaatiossa.

AHL:n puolella San Antonio Rampagen joukkueessa Husso on pelannut ilmiömäisen kevätkauden ja ollut monesti joukkueensa ykköstähti maalinsuulla.

Muun muassa viikonloppuna vasta 23-vuotias Husso torjui joukkueelleen voiton upealla nollapelillä, johon tarvittiin 44 torjuntaa.

Vahva vire ei ole jäänyt asiantuntijoilta huomaamatta.

– Husso pelasi nollapelin erittäin kovaa Tuscon Roadrunnersin joukkuetta vastaan lauantaina. Hänen joukkue hävisi laukaukset 16-44. Husso pysäytti myös rangaistuslaukauksen. Mietin, että Blues voisi antaisi hänelle mahdollisuuden NHL:ssä. Hän on AHL:n torjuntaprosenttitilaston kolmonen, kommentoi Sportsnetin tunnettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman.

Husson nostamisesta spekuloidaan eniten sen takia, että NHL:n puolella St. Louis Blues on karmeassa viiden ottelun tappioputkessa. Maalivahdit ovat olleet surkeassa vireessä viime aikoina.

The Athletic -lehden Bluesia seuraava toimittaja Jeremy Rutherford on Friedmanin kanssa samoilla linjoilla.

– Elliotte mietti, jos Hussolle pitäisi antaa mahdollisuus NHL:ssä, ja siinä olen samaa mieltä. Ehkä Blues pelaisi ylpeydellä, jos heillä olisi maalilla joku muu. He eivät nimittäin tee sitä kahden nykyisen maalivahdin kanssa, toimittaja lataa.

Myös Bluesin päävalmentaja Mike Yeo oli Rutherfordin mukaan kehunut hävityn Wild-pelin jälkeen Husson otteita AHL:ssä.

Henri Havusela