Edmonton Oilersin toimistolla raavitaan päitä tällä hetkellä. Siirtoraja umpeutuu maanantaina Suomen aikaan klo 22:00.

Siihen mennessä Oilersin seurajohto varmasti haluaa ryhtyä peliliikkeisiin, jotta ensi kaudesta tulisi kaikkea muuta kuin nyt runkosarjassa nähty mahalasku.

Oilers on kuitenkin tehnyt tämän hetkisen elämänsä vaikeaksi aikaisemmilla sopimuksilla.

Patrick Maroon tullaan kauppaamaan ennen maanantai-iltaa. Se on jo senkin takia lähes varmaa, että väkevän voimahyökkääjän sopimus loppuu tämän kauden jälkeen.

Yksi mies, kenestä Oilersin pitäisi nopeasti päästä eroon, on Milan Lucic. Ainoa vain, että seura antoi pelaajalle älyttömän sopimuksen, minkä ansiosta harva Lucicin haluaa ja mikä parasta, pelaajan itse ei tarvitse suostua mihinkään kauppoihin.

Oilers lätkäisi tällä kaudella vain yhdeksän maalia ja 30 tehopistettä tehneelle hyökkääjälle kaksi vuotta sitten seitsemän vuoden sopimuksen, joka tuo Lucicille peräti kuuden miljoonan vuosiansiot.

Lisäksi hänelle pykälä, jonka turvin pelaaja voi kieltäytyä kaikista siirroista vuoteen 2021 asti. Riittää, kun sanoo vain ei.

Sopimuksen ehdoista huomaa, että Lucic haluttiin Edmontoniin vuonna 2016 hinnalla millä tahansa.

Raskasrakenteinen Stanley Cup -voittaja ei ole mikään nuori poika enää. Oilersin on saatava houkuteltua Lucic toiseen seuraan pian, tai muuten yksikään seura ei pian suostu ottamaan hänen sopimustaan itselleen.

 

Henri Havusela