|New York| Kuluvalla NHL-kaudella Minnesota Wild joutuu tekemään aiempaa rajummin töitä sarjapisteiden eteen. Vaikka homma on juuri nyt hyvässä kuosissa, joukkueen kapteeni Mikko Koivu pitää suuremmat mölyt mahassaan.

– Kokemus auttaa sen verran, ettei kovin pitkälle kannata miettiä, Koivu virnistää viitateen kisaan paikoista Stanley Cupin pudotuspeleissä.

[readmore from=”haastattelut”]

– Täytyy vaan keskittyä huomiseen ja täydelliseen vieraskiertueeseen. Ei auta ajatella liian pitkälle.

Vieraskiertue New Yorkin seudulla tosiaan sujuu. Maanantaina Wild voitti New York Islandersin 5-3, ja täydet pisteet tulivat myös torstaina – nyt Hudson-joen länsipuolelta New Jerseyn Newarkista, missä kaatui paikallinen New Jersey Devils maalein 4-2.

Wildin valmentaja Bruce Boudreau viilasi taas hieman ketjuja. Uusi, uljas nelosketju luisteli koostumuksessa Daniel WinnikJoel Eriksson EkChris Stewart. Juuri tämä vitja teki nopeat peräkkäiset maalit ja ratkaisi ottelun.

– Varsinkin, mitä pidemmälle kautta mennään, sitä tärkeämmäksi joukkueen syvyys tulee, Koivu huomautti.

Viime runkosarjakausi oli Wildilta upea. Läntisessä konferenssissa vain Chicago Blackhawks kokosi enemmän pisteitä. Yksi avaimista oli oivallus siirtää Mikael Granlund Koivun laitahyökkääjäksi. Granlund nakkeli ennätystehonsa 26+43=69. Ketjun toisena laitahyökkääjänä luistelee useimmiten amerikkalaispelaaja Jason Zucker, 26.

– Totta kai ketjun toimiminen vaatii sen, että kaikki kolme pelaavat hyvin kimppaan. Kaikkien pitää pystyä puolustamaan, ja omassa roolissani keskushyökkääjänä se on erityisen tärkeää. Omassa päässä täytyy ottaa enemmän vastuuta. Hyökkäyspäässä taas on karvattava hyvin, Koivu tietää.