|Newark, New Jersey| Aikaero ja medianäkyvyys tekivät tepposet, joten Mikko Koivulta, moninkertaiselta maajoukkuekapteenilta, meni olympialaisten jääkiekkoturnaus oikeastaan sivu suun.

– En nähnyt yhtään peliä. Sanotaanko niin, että ainakaan mediaan en luota niin paljon, että niiden perusteella lähtisin arvioimaan Suomen pelaamista. Turnaus on turnaus. Viimeinen peli meni 1-0, ei siitä voi liian isoja johtopäätöksiä tehdä. Turnaus on raaka, Koivu sanoi viitaten Suomen putoamiseen puolivälierävaiheessa.

[readmore from=”haastattelut”]

Leijonapaitaa Koivu on kantanut niin olympialaisissa, World Cupissa kuin MM-kisoissa. Palkintokaapista löytyvät muun muassa MM-kulta ja alle 18-vuotiaiden MM-kulta.

Olympiakisoissa Koivu voitti hopeaa Torinossa 2006 sekä pronssia Vancouverissa 2010. Sotshin 2014 kisat jäivät väliin loukkaantumisen takia ja Pyeongchangissa 2018 NHL ei halunnut olla mukana.

NHL:ssä Mikko Koivu, 34, on nykypelaajista toiseksi kokenein suomalainen 903 runkosarjapelillään. Aktiivipelaajista enemmän pelejä on Jussi Jokisella, 936.