Uutisoimme aikaisemmin lauantaina, että Ottawa Senatorsin ruotsalaisen tähtipuolustajan Erik Karlssonin perässä olisi lukuisia NHL-seuroja.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun paljasti myöhemmin lauantaina, että yksi erityinen NHL-seura olisi tiiviisti tavoittelemassa Karlssonia riveihinsä.

– Kuulin, että San Jose Sharks olisi yksi näistä joukkueista, joka olisi keskustellut Senatorsin kanssa Karlssonista. En ole varma sopivatko he kauppakumppaneiksi, mutta en ole myöskään yllättynyt, jos he olisivat valmiita ottamaan riskin. He metsästävät isoa saalista. He tavoittelivat Steven Stamkosia kaksi vuotta sitten sekä he hankkivat vaihtokaupassa Joe Thorntonin ja Brent Burnsin, LeBrun kertoo Twitterissä.

Potentiaalisessa vaihtokaupassa on kuitenkin yksi erityinen ongelma. Senators haluaa kaupata 6,5 miljoonan dollarin vuosipalkka tienaavan Karlssonin yhteydessä myös hyökkääjä Bobby Ryanin, joka tienaa jättimäistä 7,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Monelle huippuseuralla ei ole varaa Karlssoniin tai puhumattakaan sen lisäksi vielä Ryaniin, joten vaihtokaupan syntyminen on suuri haaste.

Sharksilla on kuitenkin jotain, mitä monella muulla NHL-seuralla ei ole: tilaa palkkakatossa.

– On hyvä huomauttaa, että Ryanin tulee olla osana Karlsson-kauppaa. Sharksilla on paljon tilaa palkkakatossa. Mutta uudelleen… En ole aivan varma meneekö tämä mihinkään Sharksin kanssa – on vaikea löytää yhteensopivuutta heidän kanssaan, mutta kukapa tästä tietää, toimittaja muistuttaa.