Viime yönä Suomen aikaan NHL:ssä tehtiin yksi kauden kovimmista pelaajakaupoista, jonka osapuolina oli kolme joukkuetta: Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights ja Ottawa Senators.

Kaikki alkoi Pittsburghista, kun seuran GM Jim Rutherford halusi vahvistaa sentteriosastoaan Ottawan Derick Brassardilla. Rutherford oli valmis luopumaan lupaavasta ruotsalaisesta maalivahdista Filip Gustavssonista ja ensimmäisen kierroksen varauksesta, mutta NHL ei sallinut siirtoa ”palkanmaksumekanismien takia”.

Apuun kutsuttiin tulokasseura Vegas, joka suostui maksamaan Brassardin loppukauden palkasta 40 pronsenttia. Palkkioksi seura otti Penguinsilta Ryan Reavesin ja neljännen kierroksen varausvuoron.

Lopulta pingviinipaidat saivat Ottawalta tähtisentterin lisäksi myös Vincent Dunnin, Tobias Lindbergin ja kolmannen kierroksen varauksen ensi kesälle.

NHL:n käskyt muokata siirtosopimusta aiheuttivat Rutherfordille ylimääräistä päänvaivaa. Hän ei omien sanojensa mukaan ole koskaan ollut vastaavanlaisessa kaupassa mukana.

– Se oli kompleksein vaihtokauppa, jonka olen ikinä tehnyt. Meidän piti tehdä muutoksia. Siinä oli ongelmia palkkakaton kanssa ja kuinka sopia siirrosta kolmen seuran kesken, Rutherford kommentoi seuralle.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Penguins GM Jim Rutherford on today's trade: "This is the most complex trade I've made. We thought we had the deal made earlier in the day - we had to make a couple changes. There were cap issues and how it was made with the three teams - which moves were first..."

Lähde: TheScore