Ottawa Senatorsin tähtipuolustajan Erik Karlssonin ympärillä käy kova kuhina tällä hetkellä.

Kaksinkertaisen Norris Trophy -voittajan kauppaamista toiseen NHL-seuraan on pidetty mahdottomana ajatuksena, mutta juuri tällä hetkellä pohjoisamerikkalaiset uskovat vahvasti kaupan syntymiseen.

Syynä tähän on se, että Karlssonin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole löytäneet huhujen mukaan selvyyttä jatkosopimuksen ehdoista.

Muun muassa TSN:n toimittaja Travis Yost on vakuuttunut, että ruotsalaisen huippupuolustajan tulevaisuus on muualla kuin Ottawassa.

– Tällä hetkellä ei ole uskoa siihen, että Karlsson voisi jatkaa Ottawassa pitkällä jatkosopimuksella. Tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa – treidi nyt, tai treidi heinäkuussa.

ESPN:n lähteiden mukaan puolestaan useat seurat ovat käyneet Karlssonista keskusteluita Senatorsin GM:n Pierre Dorionin kanssa, mutta ei ole mitään tietoa siitä, kuinka lähellä tai kaukana treidin syntyminen on.

Yhdeksi parhaista vaihtoehdoista on laskettu New Jersey Devils, joka pystyisi palkkakaton puitteissa ottamaan Karlssonin lisäksi Senatorsin riesaksi muodostuneen Bobby Ryanin yli seitsemän miljoonan palkan.

Travis Yost

@travisyost
There is no belief at this time that Erik Karlsson can be retained in Ottawa long-term. So the situation has become binary -- a trade here, or a trade in June.

Henri Havusela