Täydellinen aavistus suomalaissankarista lähes 5000 päivän takaa: ”Tuosta kaverista tulee tähti!”

© Kuva: Getty Images

Upean uransa 300. voiton viime yön NHL-kierroksella torjuneella Nashville Predatorsin Pekka Rinteellä, 35, riittää faneja. Tuosta sankasta joukosta kenties näkyvimmin esiin pistää taalaliigan uransa Predatorsissa kauden 2012-2013 jälkeen päättänyt kanadalaisveskari Chris Mason, jonka pelisilmä on pettämätön.

Urallaan 317 NHL-ottelua pelannut ja Kanadalle vuonna 2007 maailmanmestaruutta voittamassa ollut nykyinen verbaaliakrobaatti Mason muistelee Predatorsin verkkosivuilla värikkäästi sitä hetkeä, jolloin hän näki Rinteen ensimmäisen kerran tositoimissa.

Elettiin kevättä 2005 ja Mason tutkaili uteliaana ja tarkoin Predatorsin harjoitusleirin jäälle luistellutta urheilullista suomalaista.

Ensimmäinen aavistus osoittautuu useimmiten oikeaksi. Niin tälläkin kertaa. Masonilla ei ollut edes tarvetta kurkistaa siihen kuuluisaan kristallipalloon. Siksi vakuuttunut hän näkemästään oli.

– Olin häkeltynyt hänen lahjakkuudestaan. Muistan kertoneeni Mitchille (silloinen maalivahtivalmentaja Mitch Korn) ensimmäisen harjoituksen jälkeen, että tuosta kaverista tulee tähti. Hänellä oli se jokin ja saatoit nähdä sen välittömästi ensimmäisenä päivänä.

Nyt ja tuosta ikimuistoisesta hetkestä miltei 5000 päivää myöhemmin Rinteestä on tullut NHL-historian 34. maalivahti, joka on siis saavuttanut 300 voiton rajapyykin. Ja tuo historia ulottuu niinkin pitkälle kuin vuoteen 1917.

– Hän on ylivertainen urheilija, mutta se seikka, joka erottaa hänet, on työmoraali. Hänen omat odotuksensa hipovat taivasta ja hän on viimeisen päälle kilpailullinen. Hän on mahtava joukkuekaveri, mutta kenelläkään ei ole korkeampia odotuksia Pekka Rinteestä kuin Pekka Rinteellä itsellään. Juuri se tekee hänestä näin hyvän ja ylläpitää tätä tasoa, Mason hehkuttaa suomalaissankaria.

Ja tähän on tultu.

– Itkin, kun Pekkaa haastateltiin. 35 on aidoin ihminen, jonka olen koskaan tavannut!, Mason tilitti tunteitaan Twitter-tilillään Rinteen historiallisen ottelun jälkeen.