Ota Ovetshkin opiksi – näin sen tekee velho nimeltä Barkov!

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalainen tähtisentteri Aleksander Barkov, 22, suorastaan nöyryytti Washington Capitalsin venäläistä supertähteä Aleksandr Ovetshkinia, 32, NHL:n viime yön kierroksella.

Florida sammutti Washingtonin valot vain 18,7 sekuntia ennen summeria Vincent Trocheckin osumalla, mutta ottelun huumaavin hetki nähtiin sittenkin ajassa 56.18, kun mailataituri Barkov tarjoili todella taidokkaasti tekopaikan Nick Bjugstadin 2-2 -maaliin.

The Palm Beach Postin toimittaja Ryan DiPentima ei tosiaankaan turhaan tempaissut sanavarastostaan Barkoville kenties uutta ja nappiin osuvaa Velho-lempinimeä.

Ja näin se tapahtui: Barkov painoi kiekko mailansa lavassa väkivahvasti Capitalsin alueelle Ovetshkinin estelyistä huolimatta ja pisti pelivälineen vielä maagisesti John Carlsonin längistä takatolpalle, josta Nick Bjugstad sysäsi sen sisään (video alla).

– Luistelin maalille ja ”Barky” tarjoili sen sinne. Onneksi se meni sisään. Se oli eräänlainen myrskyn merkki näitä kavereita vastaan, Bjugstad kuvaili kauden 11. osumaansa

Barkovilla maaleja on kasassa yhdeksän Bjugstadia enemmän ja syöttöjä toistaiseksi sen kenties kauden upeimman jäljiltä jo 35. Barkovin 55 pistettä riittävät NHL:n suomalaispörssin toiseen sijaan Colorado Avalanchen Mikko Rantasen (19+37=56) takana.