Saksa järisytti koko kiekkomaailmaa perjantaina Pyeongchangin olympialaisissa, kun maa pudotti Kanadan 4-3-lukemin välierässä ja nappasi finaalipaikan. Finaalissa joukkue kohtaa venäläiset olympiaurheilijat eli OAR:n. OAR kaatoi aiemmassa välierässä Tshekin 3-0.

NHL:lle olympialaisten tulos ei ole mikään katastrofi, mutta ei missään nimessä mikään mieluinen uutinen. Finaalissa pelaavat Euroopan pieni kiekkomaa ja täysin KHL-pelaajista koottu OAR.

Väkisinkin tulee mieleen, että tämä riittää NHL:n toimistolle. Kanadalle tappio kävi varmasti ylpeyden päälle ja toisaalta KHL:lle turnaus on toiminut toistaiseksi hyvänä mainoksena. Venäjän finaalipaikka oli juuri sitä, mitä KHL halusi.

Johtopäätös voi olla tämän jälkeen NHL:n toimistolla se, että valta otetaan takaisin ja NHL-pelaajat lasketaan takaisin olympiakarkeloihin neljän vuoden päästä. Päätöstä tukee se, että kisat pelataan Kiinassa. Kiina on valtava markkina-alue ja NHL-kiekon markkinointi Aasiassa olisi varmasti NHL:lle mieluinen asia.

NHL tuskin haluaa tehdä vielä seuraavistakin kisoista KHL:n markkinointitapahtumaa. KHL ei ole NHL:llä uhka, mutta jonkinlainen ärsyke se on. Maailman parhaat pelaajat valitsevat jatkossakin NHL:n ja peli on tasokkainta isossa liigassa, mutta markkinointimielessä NHL tuskin haluaa enää jäädä pois olympiajäiltä.