Nashville Predatorsin 35-vuotias suomalaistähti Pekka Rinne päästi tunteensa valloilleen viime yön kierroksella San Jose Sharkista napatun 7-1 -murskavoiton jälkeen. Syystäkin, sillä Rinteestä tuli NHL:n pitkän historian 34. maalivahti, joka on saavuttanut 300 voiton merkkipaalun. Suomalaisista aiemmin samaan ovat yltäneet Miikka Kiprusoff ja Kari Lehtonen.

Juhlittu sankari torjui ottelussa 33 laukausta ja hänet valittiin itseoikeutetusti myös kaukalon ykköstähdeksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kotiyleisön osoittama kunnioitus Rinnettä kohtaan oli kerta kaikkiaan upea ja korvia huumaava, kun tämä luisteli ottelun päätyttyä takaisin jäälle ja FOX Sportsin haastatteluun (video alla).

– Se yllätti minut. En olisi halunnut itkeä, mutta tuo yleisön reaktio, vanhemmat katsomassa ottelua ja se kaikki, 22-vuotiaana seuraan tullut Rinne kuvailee tunnevyöryään Predatorsin sivuilla.

– En ikinä edes unelmoinut saavuttavani tällaisia merkkipaaluja, joista on tullut totta. Elän unelmaani ja tämä on uskomatonta. Tämä on myös toinen kotini. Toivottavasti voin joskus päättää urani täällä, Rinne jatkaa.

Rinteen joukkuekaverit eivät olisi voineet tarjota hänelle hulppeampaa juhlaottelua.

– 7-1 -voitto osoitti, kuinka hyvä joukkue meillä on. On upeaa saavuttaa 300 voiton raja tällaisessa ottelussa, Rinne alleviivasi FOX Sportsille.

Rinteelle voitto oli samalla 12:s hänen 15 viimeisessä startissaan. Hänen torjuntaprosenttinsa kyseisissä otteluissa on varsin väkevä, eli 93,3. Rinteen koko kauden prosentiksi 44 ottelun jäljiltä piirtyvät lukemat 92,7.

– Työskentely Pekan kanssa päivittäin, nähdä hänet jäällä, harjoituksissa ja hänen työmoraalinsa, luonteensa, johtajuutensa, esimerkillisyytensä, sekä lahjakkuutensa. Se on se syy, miksi tämä joukkue on ollut menestyksekäs, päävalmentaja Peter Laviolette hehkuttaa Rinnettä.

Bally Sports: Preds

@PredsOnBally
Being named the number one star of the night after securing his 300th NHL win, #Preds Pekka Rinne displays some raw emotional in his chat with @KaraHammer down at Nashville's bench postgame. What a guy!

Nashville Predators

@PredsNHL
This guy. 🐐

#Preds