NHL-seura Florida Panthersiin viime kesänä toisella kierroksella varattu suomalaissentteri Aleksi Heponiemi tekee käsittämättömän kovaa jälkeä Kanadan juniorisarja WHL:ssä. Swift Current Broncosia edustava huippulupaus on tehtaillut 45 ottelussa hirvittävän tehosaldon 25+78=103.

Hulppeat 2.29 tehopistettä ottelua kohden eivät kovalla itseluottamuksella varustettua suomalaista kuitenkaan huimaa. Ne tulevat kuin luonnostaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– En todellakaan välitä numeroista. Rakastan vain voittamista ja vihaan häviämistä, Tampereen Ilveksen 19-vuotias kasvatti Heponiemi lataa Sun Sentinel-lehdelle.

Heponiemen nykyinen valmentaja Manny Viveiros ei voi muuta kuin ihailla ja äimistellä 179-senttisen ja 67-kiloisen taiturin otteita. Viveiros luonnehtii Heponiemen peliälyä veitsenteräväksi.

– Hänen pelaamistaan on todella mahtavaa katsella. Hän osaa ennakoida tilanteet jo paria syöttöä aiemmin. Joskus emme edes tajua sitä, ennen kuin katsomme ottelun uudelleen nauhalta. Hän jakaa valtavan hienoja syöttöjä ja kiekko tuntuu aina löytävän hänet, Viveiros toteaa haltioissaan.

– Emme me pysty opettamaan tuollaista. Se on jotain aivan ainutlaatuista. Tuollainen peliälyä ja näkemys on luontaista, Viverois jatkaa hehkutusta.

Viverois on saletti siitä, että Heponiemeä odottaa loistava tulevaisuus NHL:ssä. Kärsivällisyys on kuitenkin tässä tilanteessa se avainsana.

– Minusta hän tarvitsee vielä vuoden juniorisarjassa, jonka jälkeen hän on valmis AHL:ään. Tämä kertoo, kuinka vaikeaa näillä nuorukaisilla on nykyisin lunastaa paikka NHL:ssä.

Swift Current Broncos

@SCBroncos
Stuart Skinner made 37 saves and Artyom Minulin had 3 assists in a 4-2 home ice win over Moose Jaw. The Broncos got goals from Aleksi Heponiemi, Colby Sissons, Beck Malenstyn and Max Patterson. WATCH the @BPSwiftCurrent post game show.