|Brooklyn, New York| Minnesota Wild, jota edustavat Mikael Granlund ja Mikko Koivu, pelaa samassa divisioonassa Winnipeg Jetsin kanssa. Jets, jota edustavat muiden muassa Joel Armia ja Patrik Laine, johtaa Central-divisioonaa. Granlund ei ylläty Jetsin tasosta, vaikka viime vuonna joukkue ei päässyt edes pudotuspeleihin.

– Jets on pelannut hyvin, mutta on divisioonassa monta muutakin hyvää joukkuetta. Kun on loukkaantumisia ja sen sellaisia, tilanne divisioonassa ja konferenssissa on aina pienestä kiinni.

[readmore from=”haastattelut”]

Viime runkosarjakausi oli Wildilta hieno. Joukkue keräsi läntisessä konferenssissa toiseksi eniten pisteitä.

– Meidän konferenssimmekin on tosi tiukka, supertasainen. Montaa joukkuetta ei ole vielä pudonnut kyydistä. Vaikka tuntuu, että voitamme paljon pelejä, kaikki muutkin ottavat pisteitä. Kaudesta tulee todella tiukka loppuun asti, ja jokainen peli on edellistä tärkeämpi.

Kun Wild ja Islanders pelasivat maanantaina, Yhdysvalloissa vietettiin arkipyhää, vuotuista presidentinpäivää. Viime aikoihin väriä ovat tuoneet myös Etelä-Korean Pyeongchangissa käytävät talviolympialaiset.

– Pakko myöntää, että President’s Day ei ole kauheasti jäänyt mieleen. Mutta totta kai isommat juhlat näkyvät täällä paljon, erityisesti Thanksgiving (kiitospäivä).

– Suomen olympiapelejä en ole nähnyt kokonaisina, mutta pätkiä totta kai. Vaikea sanoa, miten siellä käy, toivottavasti hyvin, Granlund myhäilee.

Ikävä kyllä Granlundin toive ei toteutunut. Kanada kukisti Suomen puolivälierissä 1-0.