|Brooklyn, New York| Mikael Granlundin poikkeuksellinen kasvutarina kulkee vaikeista alkuvuosista NHL-tähteyteen. Suuren työsulun jälkeisen aikakauden suurimmat tähdet, Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetshkin, takoivat heti avauskausillaan yli 100 pistettä. ”MG” esitti pesunkestävän tähden elkeitä vasta viidennellä kaudellaan.

Jotta Granlund rikkoisi viime kaudella syntyneet ennätyslukemansa 26+43=69, hänen olisi pelattava loppukausi jokseenkin piste per peli -vauhdilla. Nyt pisteitä on 15+29=44 ja meneillään kymmenen ottelun mittainen maaliton putki.

[readmore from=”haastattelut”]

– Pari viime viikkoa eivät ehkä ole olleet parasta pelaamistani. Kaikille tulee sellaisia vaiheita, ettei tulosta synny. Toisaalta uskon, että pystyn omalla pelaamisellani auttamaan joukkuetta muutenkin. Yritän puolustaa hyvin ja pelata paljon alivoimaa. Toivottavasti se auttaa, Granlund kertoi Wildin voittoon päättyneen keskiviikon New York Islanders-ottelun jälkeen.

Kun NHL:n pistepörssiä tarkastellaan viime kauden alusta lähtien, Granlund on pisteahnein suomalainen 113 pinnallaan. Myös Patrik Laine (110) ja Aleksander Barkov (106) pääsevät yli sadan pisteen rajapyykin.