Olympialaisissa upeasti esiintynyt hyökkääjä Eeli Tolvanen siirtyy Jokereiden kauden päätyttyä NHL:ään, Nashville Predatorsin apulais-GM Paul Fenton paljasti The Athletic -lehdelle.

– Meillä on sopimus, jonka laitamme käytäntöön ja otamme hänet vastaan tänne (NHL:ään). Se on suunnitelmamme. Erikoisempiakin asioita on tapahtunut – en halua sanoa tätä vielä 100 prosentin varmuudella. En toimi niin bisneksessä. Mutta kyllä, tavoitteenamme on saada hänet tänne, Felton sanoi.

Leijonien turnaus päättyi keskiviikkona puolivälierissä pettymykseen, kun Kanadan oli vahvempi lukemin 0-1.

Tolvanen oli yksi Suomen joukkueen isoista valopilkuista, kun hän nakutti viidessä pelissä tehot 3+6=9. 18-vuotias teinisensaatio johtaa parhaillaan kesken olevan olympiaturnauksen pistepörssiä.

Felton on seurannut haltioissaan Predatorsin viime kesän ensimmäisen kierroksen 30. vuorolla varatta huippulupausta

– Kun seuraat tuon nuoren miehen pelaamista – hänen kypsyytensä on yli rajojen. Se on asia, joka erottuu hänen pelissä eniten. Löydät tuon asian suomalaispelaajista. He osaavat pelin yksityiskohdat. He keskittyvät yksityiskohtiin. He tekevät työnsä. Valmentajat rakastavat sitä. Se on viisautta, joka antaa edun voittaa pelejä, Predatorsin apulais-GM ylisti.