Kanada pudotti keskiviikkona Leijonat jatkosta Pyeongchangin olympiaturnauksessa. Kanada vei puolivälierän 1-0-lukemin.

Ottelussa nähtiin vain yksi maali. Se syntyi heti päätöserän alussa. Eric O’Dell voitti aloituksen hyökkäyspäässä täysin satanolla ja antoi kiekon viivaan ja puolustaja Maxim Noreau laukoi kiekon tulisesti ohi Mikko Koskisen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Leijonat pelasi vielä avauserässä raikkaasti, mutta toisessa ja kolmannessa erässä Kanada otti hiljalleen pelin hallinnan itselleen. Vaikka Kanada joutui vaihtamaan ykkösvahtinsa Ben Scrivensin tämän loukkaannuttua jo avauserässä. Tilalle tullut Kevin Puolin piti kuitenkin nollan ja varmisti Kanadan voiton.

Suomen NHL-lupauksista Miro Heiskanen väläytteli etenkin päätöserässä osaamistaan ja pelasi rohkeasti, mutta hänkään ei pystynyt tekemään riittävästi. Myös toinen NHL-lupaus Eeli Tolvanen käytti ajoittain vaarallista laukaustaan, mutta hänenkin ruutinsa oli päässyt kastumaan.

Kanada jatkaa välieriin, missä se kohtaa Saksan. Saksa järjesti keskiviikkona todellisen jättiyllätyksen ja pudotti Ruotsin jatkosta. Saksa johti ottelua parhaimmillaan jo 3-1-lukemin, mutta Ruotsi nousi tasoihin. Saksan Patrick Reimer teki kuitenkin jatkoajalla Saksan voittomaalin.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Noreau tällää Kanadan 1-0-johtoon karmealla kumautuksella! #PyeongChangFi #Olympialaiset