Colorado Avalanche hurjasteli tiistaina NHL:ssä ylivoimalla. Joukkue iski kaikki viisi maaliaan ylivoimalla, kun Vancouver Canucks kaatui 5-4-lukemin jatkoajalla. Mikko Rantanen palasi suomalaisten pörssikärkeen iskemällä kovat tehot 1+2.

Illan hahmo oli kuitenkin peräti viisi (1+4) tehopistettä saalistanut puolustaja Tyson Barrie. Kanadalaisesta tuli vasta historian kahdeksas puolustaja, joka on saalistanut viisi tehopistettä ylivoimalla samassa ottelussa. Lista lyhenee, kun huomioon otetaan vain vieraspelit: Barrie on vasta historian neljäs puolustaja, joka on pystynyt temppuun vierasottelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

26-vuotias Barrie pelaa todella vahvaa kautta Coloradossa. Puolustaja on pelannut tällä kaudella nyt 45 ottelua ja iskenyt niissä kivenkovat tehot 6+30=36.

Barrie on alkujaan Coloradon kolmannen kierroksen varaus kesältä 2009. Hän on pelannut koko tähänastisen uransa Coloradossa. Barrie edusti viime keväänä Kanadaa MM-kisoissa. Hänet muistetaan parhaiten hotellihuoneessa tapahtuneesta leikkimielisestä painista joukkuekaverin kanssa, joka johti Barrien loukkaantumiseen ja kisojen päättymiseen.