Boston Bruinsin suomalainen tähtimaalivahti Tuukka Rask pommitettiin edellisessä ottelussa tylysti vaihtoon avauserän jälkeen. Silloin selän taakse upposi miltei kaikki, mutta viime yön kierroksella ei sitten mikään. Ei varsinkaan siinä vaiheessa, kun se oli tärkeintä, eli kolmannessa erässä ja jatkoajalla.

Bruins palasi pikaisesti voittokantaan kukistamalla Calgary Flamesin jatkoajalla Brad Marchandin maalilla. Raskille kirjattiin ottelussa 28 torjuntaa ja niistä 17 (12+5) päätöserän, sekä jatkoajan kuumimmilla hetkillä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tuukka oli hyvä. Hän halusi vastata, kuten muukin joukkue. Hän ei ollut parhaimmillaan Vancouverissa, mutta teki todellakin osansa täällä, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kehui Raskia seuransa Twitter-tilillä julkaistulla videolla.

Rask hoiti kommentit yhtä kylmän viileästi, kuten työnsä tolppien välissä.

– Pysyin vain kärsivällisenä ja keskittyneenä toivoen, että kiekot pysähtyvät minuun. Tänään näin tapahtui. Olimme hyviä, todella hyviä puolustuksessa. He painoivat lujaa päälle kolmannessa erässä, mutta hoidimme sen.

Boston hiillostaa enää yhden pisteen päässä Atlantic-divisioonaa ja Itäistä konferenssia johtavaa Tampa Bay Lightningia. Tampalla on kaksi ottelua enemmän pelattuna.

x - Boston Bruins

@NHLBruins
#NHLBRUINS WIN!!! 🙌

2-1 over the Flames in OT. Marchy with the winner and 28 huge saves from @tuukkarask!