Ei siitä nyt hirveän kauan aikaa ole, kun kaikki vielä puhuivat Chicago Blackhawksista NHL:n suunnannäyttäjänä.

Aihetta toki oli, voittihan Blackhawks kolme Stanley Cupia vuosina 2010, 2013 ja 2015.

Nyt Blackhawksista puhutaan ihan eri sävyyn. Seura aloitti eilen maanantaina jo niin sanotun ”tyhjennysmyynnin”, joka käynnistyy yleensä siinä vaiheessa, kun menestysmahdollisuudet sen kauden suhteen ovat menneet. Nyt ne ovat. Ilman suuria ihmeitä Chicagon kausi päättyy tällä kertaa runkosarjaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Blackhawks kauppasi maanantaina puolustaja Michal Kempnyn Washington Capitalsiin ja sai vaihdossa varausvuoron. Tyypillinen liike joukkueelle, joka haluaa vankistaa asemiaan varaustilaisuudessa ja haluaa käynnistää uudelleenrakennuksen. Blackhawks tuskin vielä aloittaa mitään varsinaista uudelleenrakennusta ja vaikka aloittaisikin, tuntuu Kempnyn kauppaaminen silti oudolta.

Blackhawksin puolustus on nimittäin ikääntymässä käsiin. Ykköspari Brent SeabrookDuncan Keith eivät toki vielä ole ikäloppuja, mutta tällä kaudella he ovat näyttäneet ihan tavallisilta kuolevaisilta.

– Kun sanotaan, että Blackhawksilla ei ole selvää suuntaa puolustuksen tulevaisuuden suhteen, se on aliarvioimista. Veteraanit eivät ole olleet tällä kaudella yhtään sen parempia kuin ”heikkoja” ja se on avannut nuorille mahdollisuuden kehittyä, Fansided-sivuston Colin Likas kirjoittaa.

Yksi heistä on ruotsalaislupaus Carl Dahlström.

– Tarkoitukseni ei ole sanoa, että Dahlström on hyödytön, mutta alasarjojen puolustaja ei näytä pelaajalta, joka pystyisi nousemaan kärkiparien puolustajaksi, Likas jatkaa.

Blackhawksin tilanne etenkin puolustuksen suhteen on haastava. Nuoria puolustajia kyllä löytyy, mutta kuinka moni heistä pystyy nousemaan isoon rooliin tulevaisuudessa NHL:ssä? Siinä on kysymys, mihin Blackhawks tarvitsee nopeasti vastauksen.