NHL:n suomalaiset kärkimaalivahdit ovat parhaillaan huippuiskussa. Tulikuumin heistä saattaa silti olla taalaliigan jumbojoukkue Arizona Coyotesin Antti Raanta, jonka NHL valitsi vähintäänkin ansaitusti viime viikon kakkostähdekseen.

– Se on aina mukava bonus, hurjalla torjuntaprosentilla 97,6 menneellä viikolla loistanut Raanta toteaa AZCentral.com-sivustolle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Coyotesilla on mukava neljän ottelun voittoputki päällä, mutta Raanta ei suinkaan suostu ottamaan kunniaa yksinomaan omalle kontolleen.

– Et pystyisi tuohon koskaan ilman hyvää joukkuepeliä. Maalivahdit eivät yksinään voi tehdä sitä. Pelasimme viime viikolla tosi hyvää jääkiekkoa ja olemme tehneet sitä oikeastaan jo kuukauden ajan. Meidän täytyy vain hankkia seuraavalla kerralla se ykköstähti, heittää Raanta.

Raannan nimi on noussut viime päivinä monien huulille myös siirtohuhuissa. Coyotesia ensimmäistä kauttaan käskyttävä Rick Tocchet ei kuitenkaan haluaisi päästää suomalaista helmeä mistään hinnasta käsistään.

– Kun katsot Antin peliä varsinkin viimeisen kuukauden osalta, niin hän on tosiaankin tarjonnut meille mahdollisuudet voittoihin. Se, mistä hänen pelaamisessaan erityisesti pidän, on peräänantamaton taistelu. Hän ei anna koskaan periksi, vaikka selän taakse olisi uponnut vähän helpompikin maali. Tästä hyvät maalivahdit on tehty. Enempää et voi pyytää, Tocchet muotoilee.

Raanta on jaksanut tsempata joukkuettaan myös sen vaikeimpina hetkinä.

– Antti on positiivinen kaveri ja hän on sytyttänyt joukkueen. Hän on ollut myös tulinen ja antanut joukkuekavereidensa kuulla sen. Pidän myös siitä, Tocchet linjaa.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
"Without the good team play, you never can do that. Goalies can never do that by themselves."

Always humble, @ARaanta31 sounds off after being named the @NHL's second ⭐️ of the week: