Suomi kaatoi tiistaina olympialaisten neljännesvälierässä Etelä-Korean 5-2-lukemin ja eteni puolivälieriin. Suomi kohtaa heti huomenna puolivälierässä Kanadan.

Suomi karkasi ottelussa jo 3-0-johtoon vajaassa 30 minuutissa. Petri Kontiola teki kaksi maalia ja Miro Heiskanen yhden. Komea maali oli Heiskaselle turnauksen ensimmäinen. Leijonien hahmo oli kuitenkin Nashvillen NHL-varaus Eeli Tolvanen, joka keräsi tehot 0+3. Juuso Hietanen suti maalin edestä Suomelle vapauttavan 4-2-maalin päätöserässä ja Sakari Manninen teki 5-2-lukemat tyhjään maaliin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Loppu oli siis onnellinen, mutta toisessa erässä oli Leijonilla kasassa kaikki täyden katastrofin ainekset. Brock Radunske kavensi tilanteeksi 1-3 ajassa 30.06 ja Jin-Hui Ahn teki Korean 2-3-kavennuksen vain pari minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Leijonat meni paniikkiin ja Etelä-Korea sai otteen pelistä kotiyleisön mylviessä.

Jo aiemmin Yhdysvallat oli kaatanut Slovakian 5-1-lukemin ja Norja Slovenian jatkoajalla. Olympialaisten kahdeksan parasta maata ovat siis nyt selvillä.