Kokenut Leijona-hyökkääjä Mika Pyörälä olisi nähnyt vaimonsa Annan veljen, Nashville Predatorsin tähtimaalivahti Pekka Rinteen mielellään mukana Pyeongchangissa. NHL ei päästänyt pelaajiaan olympialaisiin ja se ottaa monien muiden tavoin Pyörälää raskaasti pattiin – oman unelman mahdollisesta musertumisesta huolimatta.

– Olen varma siitä, että se ottaa häntä rajusti päähän. Pekka oli viimeksi Sotshin aikoihin loukkaantuneena ja Korea olisi ollut hänelle nähtävät viimeinen mahdollisuus olla mukana olympialaisissa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Hän on hieno urheilija ja pysyessään terveenä kenties mukana vielä neljän vuoden kuluttua, Pyörälä, 36, pyörittelee The Tennessanille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Predators ylsi viime kaudella Stanley Cupin finaaleihin asti ja Pyörälän mukaan tuon tempun uusiminen ei jää ainakaan Rinteestä, 35, kiinni.

– Pekka on ollut mahtava. Hän on tavallaan puhjennut kukkaansa myöhään ja tiedän, kuinka kovasti hän on tehnyt töitä sen eteen. On hienoa nähdä, kuinka hän on noussut noihin mittoihin. Hän on NHL:n tähtimaalivahti, Pyörälä painottaa.

Pyörälä näkee Rinteen roolimallina kaikille huippu-urheilijoille.

– Hän tekee kaiken ammattimaisesti: pitää huolta kehostaan, katsoo tarkkaan mitä syö ja sen sellaista. Hän on huippuammattilainen kaikilla osa-alueilla.