Winnipeg Jets murjoi viime yön NHL-kierrokselle Floridan Panthersin jäänrakoon rujoin numeroin 7-2. Patrik Laine viimeisteli ottelussa kauden 27. maalinsa ja häneen tavallaan henkilöityi koko Jetsin tämän hetken tahtotila: ajoittaiset rajummatkin vastoinkäymiset ovat vain kasvattaneet itseluottamusta.

Jetsin sentteriosastoon lukeutuva Bryan Little puki joukkueensa tuntemukset osuvasti sanoiksi maanantain aamujään jälkeen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Itseluottamuksemme on korkealla. Tämä joukkue ei ole suuremmin järkähtänyt tällä kaudella. Minusta olemme vastanneet todella hyvin vaikeimpiin aikoihin ja pahimpiin tappioihin. Se on hyvä merkki nuorelta joukkueelta, Little toteaa seuransa Twitter-tilin videolla.

Little myöntää, että joukkue eli vielä jokunen aika sitten hienoista suvantovaihetta.

– Pari peliä siinä meni, jolloin emme olleet parhaimmillamme. Washington-ottelu oli todella tärkeä käännekohta. Otimme siitä äärimmäisen ison voiton ja olemme olleet sen jälkeen taas paremmalla tasolla.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on rukannut joukkueensa ketjuja välillä raskaallakin kädellä uuteen uskoon. Avainsentteri Mark Scheifelen paluu vaikuttaa kuitenkin tuoneen tältä osin harmonian joukkueeseen ja Lainekin viihtyy Nikolaj Ehlersin kanssa jo mainiosti Andrew Coppin johtamassa kolmosketjussa. Pudotus ykkösestä kirpaisi taatusti, mutta onneksi sittenkin vain hetken.

– Pelaamme kauden yhtä hienointa vaihetta, ketjukoostumukset saattavat elää, mutta silloin jokaisen on vain katsottava peiliin ja kysyttävä itseltään, miksi näin. Meillä on kolme erittäin hyvää ketjua, joissa kaikista löytyy paljon tulivoimaa. Hyökkäyspelimme on juuri nyt todella vahvaa, korostaa nelosketjussa Joel Armian ja Nicolas Petanin kanssa pelaava Matt Hendricks.