Ruotsi kaatoi sunnuntaina Suomen jääkiekon olympiaturnauksessa Pyeongchangissa. Tre Kronor oli askeleen edellä ja voitti 3-1.

Suomen ja Ruotsin väliset ottelut ovat aina täynnä latausta ja nyt sitä nosti entisestään se oletus, että NHL:n ensi kesän lähes varma ykkösvaraus Rasmus Dahlin ja Suomen superlupaukset Miro Heiskanen ja Eeli Tolvanen kohtasivat olympiajäällä. Etenkin Heiskasen ja Dahlinin kohtaaminen kiinnosti, ovathan molemmat puolustajia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Toisin kuitenkin kävi. Dahlin ei ottelussa pelannut. Itseasiassa Dahlin on pelannut vuoden 2018 olympiaturnauksessa vain reilut neljä minuuttia. Asia ei käy järkeen. Olympialaisissa ei ole tällä kertaa NHL-pelaajia mukana, ja voisi kuvitella, että tällaisessa turnauksessa poikkeuksellisesta kyvystä, kuten Dahlinista, haluttaisiin ottaa kaikki irti.

– Hän on yksi kahdeksasta puolustajastamme. Me voimme pukea otteluun seitsemän, Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg sanoi Sportsnetille.

– Hän on mahtava puolustaja. Sitä ei varmaan tarvitse erikseen sanoa. Mutta hän myös vasta 17-vuotias, Grönborg jatkoi.

Asia on herättänyt mielenkiintoa. Dahlinin niukkaa peluutusta ihmetteli muun muassa Yahoo Sportsin toimittaja Jack Baer.

– Ruotsilla on tuskin mitään valitettavaa, sillä he ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan tähän asti maalierolla 8-1. Olivat syyt Dahlinin vähäiselle peliajalle sitten mitkä tahansa, tämä on suuri pettymys kaikille jääkiekon ystäville, Baer kirjoitti.