Florida Panthersin suomalainen sentterisuuruus Aleksander Barkov pelaa huippukautta. Se on selviö. Ja selviö on myös se, että ”Barky” kuittaa meneillään olevalla kaudella vielä paljon lisää henkilökohtaista kunniaa tähdistöottelun lisäksi. Se vaatii kuitenkin vielä piirun verran lisää yhtä asiaa.

Nimittäin ahneutta. Ominaisuutta, joka ei ole Barkoville niinkään luontaista.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän pelaa epäitsekkäästi. Hän mieluummin järjestelee muille tekopaikkoja. Se on hänen ongelmansa. Hänen on oltava ahneempi, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner patistaa Barkovia NHL.com-sivustolla.

No, Barkov tekee tunnetun tinkimättömästi aina työtä käskettyä, joten eiköhän hän vastaa myös tältä osin Boughnerin huutoon. Siitäkin huolimatta, että suuri sydän saattaakin sanoa toista.

Barkov nimittäin lähestyy kovaa kyytiä kohti NHL-uransa seuraavaa suurta rajapyykkiä, eli 100 maalin rajaa. Sinne on matkaa enää seitsemän osuman verran.

Ei huolta, homma hoituu tasaisen tahdin taulukolla runkosarjan 26 viimeisen ottelun aikana, sillä Barkov on tehnyt 55 pelaamassaan ottelussa 20 maalia. Omalla, hyväksi todetulla tyylillään.

Barkovilla on nyt koossa jo sama maalimäärä, kuin viime kaudella. Henkilökohtainen ennätys, eli 28 maalia räiskyi aikakirjoihin kaudella 2015-2016.

Viidettä kautta taalaliigassa pelaava Barkov johtaa parhaillaan NHL:n suomalaisten pistepörssiä saldolla 20+34=54. Koko NHL-ura puolestaan näyttää 307 ottelun jäljiltä lukemia 93+132=225.

Barkovin lisäksi 20 maalin rajapyykin ovat tällä kaudella ehtineet saavuttaa Winnipeg Jetsin Patrik Laine (27), Vegas Golden Knightsin Erik Haula (22) ja Carolin Hurricanesin Sebastian Aho (21).

Barkovin takana suomalaispörssissä toisena tuikkivalla Colorado Avalanchen Mikko Rantasella on koossa 18 osumaa.

Panthers otti viime yön kierroksella Jetsiltä rumasti kuokkaan lukemin 7-2. Joukkue on kuitenkin pystynyt voittamaan viimeisestä yhdeksästä ottelustaan seitsemän. Viiden vieraspelin kiertue huipentuu tiistaina Toronto Maple Leafsin pakeilla.

– Jos löydämme keinot ottaa kaksi sarjapistettä Torontolta, niin isoa kuvaa katsoessa vieraskiertueen kokonaisuus olisi sellainen, joka kelpaa kyllä mainiosti, Boughner muotoilee.

Florida Panthers majailee kuuden pisteen päässä Itäisen konferenssin playoff-viivasta.