Loistavassa liekissä NHL:ssä pelaava Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on noussut tällä kaudella aivan uudelle tasolle NHL:ssä.

Vasta 22-vuotias Barkov pelaa jo viidettä kauttaan maailman kovimmassa kiekkosarjassa, mutta nyt aikaisemmin aliarvostettu sentteri kerää kehuja yli seurarajojen.

Suurimmat kehut suomalainen saa kahden suunnan pelaamisestaan. Barkov on muun muassa vahvasti ehdolla kauden parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

NHL.comin artikkelissa omat kehunsa Barkoville antaa koko sarjan valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, joka myös keskushyökkääjänä osaa arvostaa Barkovin puolustuspelaamista.

– Jo tulokaskaudellaan hän oli erittäin tunnollinen molemmissa päissä kenttää, todella vahva. Nuoreksi pelaajaksi hän on vahva. Hän on vahva kiekon kanssa ja aloituksissa. Hän pelaa todella vastuullista peliä.

Crosby uskoo, että tulevaisuudessa Barkov tulee nostamaan pistemääriään entisestään.

– Minusta tuntuu, että hyökkäyspelissä hänestä tulee vain parempi ja parempi, koska hän on niin puolustustietoinen. Hän pystyisi varmasti luomaan enemmän maalipaikkoja.

Barkov on nakuttanut tällä kaudella 54 ottelussa tehot 19+34=53.

Teksti: Henri Havusela