Boston Bruinsin suomalainen tähtimaalivahti Tuukka Rask on kerännyt tällä kaudella roppakaupalla mainetta, kunniaa ja kiitosta. Syystäkin, sillä Rask on ollut parhaimmillaan kerta kaikkiaan loistava. Loiston ja totaalisen romahduksen raja on kuitenkin taalaliigassa joskus hiuksenhieno. Se nähtiin karulla tavalla viime yön NHL-kierroksella.

Vancouver Canucks murjoi Bostonin syvälle jäänrakoon lukemin 6-1.

[readmore from=”suomalaiset”]

Peli oli taputeltu käytännössä jo avauserässä, jossa Raskia kohti lauottiin kahdeksan kiekkoa. Niistä peräti neljä upposi turhautuneen ja vaihtoon vedetyn suomalaisveskarin taakse.

Ei, ei Rask ollut parhaassa loistossaan, mutta ei häntä voi yksin syyttävällä sormellakaan osoittaa. Vancouver oli tappavan tehokas viimeistelyssään ja matkassa oli mukana myös sopiva ripaus onnea. Ja erityisesti Bruinsin ponnetonta lepsuilua.

– Katsoin, kuinka kiekot menivät sisään. Ne halusivat mennä sinne ja me emme estäneet niiden pääsyä sinne, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy heittäytyi miltei runolliseksi ensimmäisen 20-minuuttisen katastrofia CBC:lle kuvaillessaan.

– Se oli hämmentävää. Pelasimme huolimattomasti ja maksoimme siitä tämän hinnan, Cassidy jatkoi.

Sunnuntain vastainen yö oli sysisumusta kokeneille suomalaismaalivahdeille. Antti Niemellä ei mennyt Raskia paremmin Montreal Canadiensin tolppien välissä. Jos mahdollista, vieläkin vaisummin.

Vegas Golden Knights porhalsi alle kymmenessä minuutissa 3-1 -johtoon ja pommitti siinä samalla Niemen vaihtoon. Niemi ehti kirjauttaa tililleen ainoastaan kolme torjuntaa.

Vegas väänsi kotonaan voiton lopulta lukemin 6-3. Isäntien suomalaishyökkääjä Erik Haula tarjoili syötön 3-1 -maaliin.

Haulalla on nyt koossa tehot 22+20=42 ja hän häärää edelleen suomalaisten maalipörssissä kakkosena Winnipeg Jetsin Patrik Laineen takana. Laineella on koossa 26 osumaa.