Arizona Coyotesin Antti Raanta on tällä hetkellä NHL:n tulikuumin maalivahti.

Raanta torjui viime yön NHL-kierroksella ilmiömäisesti 40 laukausta, piti nollan ja pohjusti joukkueelleen 1-0 -voiton syvällä suossa rämpivästi Edmonton Oilersista.

Raannan hurmosmaisen hulppea esitys sai selostajatkin haukkomaan ihailusta henkeään NHL.com-sivuston videolla, johon koostettiin suomalaisvahdin huippupelin parhaat palat (katso video täältä).

[readmore from=”suomalaiset”]

Raanta on tehnyt viime aikoina kerta kaikkiaan mahtavaa työtä taalaliigan jumbojoukkueen tolppien välissä. Hän on torjunut 15 viimeisessä ottelustaan 458 laukauksesta 429. Se merkitsee torjuntaprosenttina väkeviä lukemia 93,7.

Raannan koko kauden prosentiksi piirtyy 92,3, joka oikeuttaa viidenteen sijaan yli 30 ottelua pelanneiden maalivahtien tilastossa.

Nollapeli oli Raannalla kaikkien aikojen ensimmäinen Coyotes-paidassa. Coyotes on voittanut neljä ja Raanta puolestaan kolme viimeistä peliään.

Parasta Raantaa tähän mennessä?

– Kyllä, luultavasti. Kokonaisuus on kunnossa: se miten liikun, miten kontrolloin kiekkoa ja se tietynlainen kärsivällisyys, Raanta tilittää tuntojaan Arizona Sportsille.

Arizonan päävalmentaja Rick Tocchet ei voi hänkään muuta kuin ihastella Rannan itsevarmuutta.

– Hän on pelannut todella hienosti viimeiset kuusi viikkoa. Jokaisella joukkueella tässä liigassa pitää olla voittava maalivahti. Se on asia numero 1, Tocchet paaluttaa.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Go inside the locker room after today's 1-0 W to find out who @ARaanta31 passed the game belt to!