Colorado Avalanche romahti viime yön NHL-kierroksella rumasti numeroin 6-1 Winnipeg Jetsin vieraana. Se merkitsi nöyryytystä, jonka suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen ja muiden Coloradon pelaajien on pyyhittävä mielestään pikaisesti.

Avalanchen ainokainen syntyi ottelun päätteeksi ajassa 54.04, kun keskialueella kiekon rosvonnut ja vanhanaikaisen veivannut Rantanen päätti peräti kymmenen ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa (katso video täältä).

[readmore from=”suomalaiset”]

Rantasella se merkitsi sittenkin vain laihaa lohtua. Joukkue tulee aina etusijalla ja Coloradon esitys Winnipegissä oli ajoittain lähes surkea.

– Emme olleet tarpeeksi hyviä avauserässä. Toinen oli jo vähän parempi, mutta teimme liikaa virheitä. Tällaisella pelillä ei voi voittaa, Rantanen tuhahtaa NHL.com-sivuston videolla.

Patrik Laine kuritti Coloradoa tehoin 1+1, mutta voittajien sankarin viitta kietaistiin silti maalivahti Connor Hellebuyckin harteilla. Mies oli kuin muuri ja torjui ottelussa 30 kertaa.

– Jets on hyvä joukkue ja Hellebuyck hyvä maalivahti. Kaikki tietävät sen. Emme vain saaneet riittävästi laukauksia aikaan, emmekä pystyneet tekemään hänen työstään tarpeeksi kurjaa, Rantanen painottaa.

Colorado pelaa seuraan ottelunsa sunnuntaina Edmonton Oilersia vastaan.

– Huonot ottelut on vain unohdettava nopeasti, sillä pelaamme loppukaudella miltei joka toinen päivä. Siitä tulee todella suuri ottelu, Rantanen viittaa Jesse Puljujärven ja kumppaneiden kohtaamiseen vuorostaan Coloradon kotiyleisön edessä.

Rantaselle menee kaikesta huolimatta tunnetusti lujaa tällä kaudella. Hän johtaa NHL:n suomalaisten pistepörssiä lukemin 18+35=53.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Mikko's got us on the board.

#GoAvsGo