Eiköhän tämä ala olla jo aikalailla selviö: Nashville Predators haluaa olympialaisissa häikäisevän Eeli Tolvasen, 18, jo tänä keväänä riveihinsä. Predatorsin GM:n David Poilen viimeisin viesti ei jätä jossitteluille sijaa.

– Hän näyttää olevan tappavan tehokas saatuaan kiekon tietylle alueelle. Hän pystyy tosiaankin laukomaan ja vieläpä erittäin tarkasti. Hän on maalintekijä ja jos tästä haluaa tehdä vertailun, niin Filip Forsberg ja Viktor Arvidsson ovat maalintekijöitä. Jos hänen (Tolvanen) kehityksensä on samanlainen, niin hänen pitäisi olla kaveri, joka pelaa ykkös- tai kakkosketjussa ja tekee yli 30 maalia kaudessa, Poile lataa The Tennessean-lehdelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Poilelta kysyttiin samalla sitä, onko Tolvanen yllättänyt hänet tämän kauden esityksillään.

– Vastaus on: kyllä ja kyllä. Jokainen voi uskoakseni olla samaa mieltä siitä, että KHL on toiseksi paras liiga NHL:n jälkeen. Hän on liigan nuorin pelaaja ja rikkoo maalintekoennätyksiä, joten se on hyvin, varsin hyvin ensimmäisenä kautena.

– Nyt hän pelaa olympialaisissa joukkueen ykkösketjussa ja myös ylivoimalla. Tuo varmasti ylittää odotukset 18-vuotiaan osalta. Voisimmeko saada sieltä jotain? Voisiko se olla niinkin pian kuin jo tällä kaudella? Haluaisin jättää ovet avoimeksi kaikilla mahdollisuuksille, jotta tämä toteutuisi, Poile muotoilee.