”Turbo”-lempinimeä tottelevan Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväisen mailan lavasta lähtevä laukaus sivaltaa parhaimmillaan ruoskan lailla. NHL-piireissä pohditaan nyt jo sitä, omaako Teräväinen koko taalaliigan nopeimman laukauksen.

Asian on nostanut tapetille Fansided-sivuston toimittaja Andrew Miller, joka hilaa Teräväisen tältä osin todella kovien nimien kastiin Aleksander Ovetshkinin, Phil Kesselin, Jevgeni Malkinin, Vladimir Tarasenkon, Patrick Kanen, Steven Stamkosin ja Tyler Seguinin malliin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Teräväinen omaa epäilemättä ainakin Hurricanesin nopeimman laukauksen. Kysymys kuuluukin, omaako Teräväinen jopa kaikkien aikojen nopeimman laukauksen NHL:ssä, Miller kysyy.

Ja vastaa omaan kysymykseensä suurinta innostustaan toppuutellen ja pyöritellen tähän tyyliin:

– Sitä on vaikea verrata Ovetshkiniin, Malkiniin, Tarasenkoon, Kaneen ja muihin. Muutamilla tähtihyökkääjillä on todella painavat laukaukset tällä hetkellä. Teräväinen voidaan rinnastaa toisaalta laukaustyyliltään myös Kesseliin.

Miller muistuttaa, että Teräväinen on vielä nuori ja hän jalostuu paremmaksi kausi kaudelta myös laukauksen osalta.

– Teräväisellä on se etu puolellaan, että hän onnistuu maalinteossa myös kauempaa. Teräväisen laukaus lähtee parhaimmillaan niin nopeasti, että vastustaja ei yksinkertaisesti pysty reagoimaan siihen.

Teräväisen tykki ei ole jylissyt viime aikoina aivan odotetulla tavalla. Miller näkee selkeän, eikä välttämättä lainkaan huonon syyn siihen.

– Kaikki huomio keskittyy Sebastian Ahoon. Teräväisellä on kyky löytää hänet ja se on yksi valtava osa Carolinan nykyistä menestystä.