Nivusvaivojen hidastaman alkukauden jälkeen suomalaishyökkääjä Mikael Granlund on noussut tärkeään rooliin NHL-seurassaan Minnesota Wildissa.

Kauden ensimmäisessä kymmenessä pelissään 25-vuotias suomalaishyökkääjä teki vain viisi pistettä, mutta sen jälkeen tahti on palannut lähes viime kauden (81 o., 26+43=69) tasolle 0,85 pisteeseen per peli.

Kuluvalla kaudella Granlund on tehnyt 52 ottelussa 15+22=49 pistettä, mikä oikeuttaa seuran sisäisessä pistepörssissä toiseen sijaan Zach Parisen (57, 26+26=52) jälkeen.

– Granlundilla oli vähän vammaa, joten kauden alku oli hitaampi tehojen suhteen. On saanut kurottua sen kiinni. Granlund on Minnesotan hyökkäyspelin tärkeimpiä, ellei tärkein palanen, NHL:ssä 234 runkosarjaottelua pelannut ex-maalivahti Antero Niittymäki arvioi.

Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu (57, 8+22=30) ei välttämättä loista pisteissä entiseen tapaan, mutta perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa Washington-ottelussa 900. runkosarjaottelunsa NHL:ssä ja Wildissa pelannut sentteri on edelleen joukkueensa isoimpia palasia Wildin jahdatessa paikkaa pudotuspeleissä.

– Mikko johtaa edelleen joukkoja. Tuskaisempaa ollut vähän tehojen kanssa, mutta Mikon tuntien hoitaa muita asioita niin hyvin, että ei voi sanoa, että olisi sen huonompi kausi menossa, paitsi tehopisteiden suhteen. Hän on pelaaja, joka tekee pyyteetöntä työtä joukkueen eteen ja on tärkeimpiä pelaajia Minnesotassa. Paljon riippuu hänestä, miten joukkue pärjää loppupeleissä. Isossa roolissa molemmat ovat molemmat suomalaiset ja heidän varassaan on paljolti joukkueen menestyminen, Niittymäki toteaa.

Minnesota päättää viiden kotiottelun putkensa lauantai-iltana Suomen aikaa, kun vastaan asettuu viikon kolmatta vieraspeliään pelaava Anaheim Ducks. Alla on 3-2-voitto Chicagosta ja sitä ennen tullut 1-2-tappio Detroitin vieraana. Niittymäki puhuu kokemuksesta arvioidessaan vieraspelikiertueiden raskautta.

– Kyllä se saattaa välillä näkyä, ajatukset harhailevat siinä että pääsee kohta kotiin. Riippuu myös siitä, miten se kiertue on mennyt. Jos saa hyvän draivin päälle ja tulee voittoja tai jos on mennyt huonosti. Ovat ne kiertueet raskaita. Vaikka on hienot lentokoneet, hyvät ateriat ja hyvät hotellit, niin on se reissaaminen aina vähän raskasta. On eri aikavyöhykettä ynnä muuta rasitusta. Ne aina syövät vähän mieltä ja kroppaa. Yleensä pelikin vähän hiipuu, Niittymäki toteaa.

Tällä hetkellä Minnesota ja Anaheim kisaavat tiukasti niin sanotuista wild card -paikoista pudotuspeleihin. Koti- ja vierasputkien risteäminen kallistaa lauantain ottelussa Niittymäen vaakakupin Minnesotan puolelle.

– Kyllä löisin roposeni Minnesotan puolesta.

Lauantaina 17.2. kello 21.05 alkava ottelu Minnesota Wildin ja Anaheim Ducksin välillä näkyy suorana Viasat Jääkiekko -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.