|Newark, New Jersey| Sebastian Aholla kulkee NHL:ssä loistavasti, mutta koko Carolina Hurricanesin ykkösketju tekee hyvää jälkeä. Ahon kavereina hyökkäävät Teuvo Teräväinen ja kanadalainen keskushyökkääjä Jordan Staal.

– Staal on ensinnäkin tosi hyvä aloituksissa. Vaihdon alussa ei tarvitse heti lähteä jahtaamaan kiekkoa, kun se on jo omalla joukkueella. Se on iso plussa. Isona äijänä hän tekee paljon tilaa minulle ja Teukalle.

[readmore from=”haastattelut”]

– Me yritämme Teukan kanssa sitten vähän enemmän tehdä peliä. Kyllä myös Staal pystyy tekemään peliä. Hän on meille tosi monipuolinen ja luotettava sentteri.

Tammikuun puolivälissä Ahon kauteen tuli ikävä käänne. Calgary Flamesin puolustajan Mark Giordanon taklaus osui Ahoa päähän. Giordano sai teostaan ottelurangaistuksen, mutta ei pelikieltoa.

– Tilanteessa oli kova taklaus ja vähän huonoa säkääkin. No, sellainen on osa jääkiekkoa. Heti seuraavana aamuna lähdin kuntouttamaan lääkärien ja treinereiden (huoltajien) kanssa, että mahdollisimman nopeasti pääsisi takaisin peleihin. Aika nopeasti saatiinkin sitten ukko kentälle.

Aho palasi askiin tasan kaksi viikkoa loukkaantumisen tuottaneen ottelun jälkeen ja teki heti maalin. Nyt noin kuukautta myöhemmin joukkueen sisäinen pistepörssi kertoo olennaisen. Aho on paras maalintekijä (21) ja pistemies (46). Teräväinen johtaa syöttötilastoa (32) ja on pisteissä kakkosena (45).