New York Islandersin tulokashyökkääjä Mathew Barzal on noussut tällä kaudella kaikkien NHL:ää seuraavien tietoisuuteen. Barzal on iskenyt tällä kaudella jo 16 maalia ja 62 tehopistettä 59 otteluun. Saldolla irtoaa tulokkaiden pistepörssin kärkipaikka tällä hetkellä.

Viime yön NHL-kierroksella Suomen aikaa Barzal nakutti tehot 0+3 eli oli jokaisessa joukkueensa maalissa mukana, kun Islanders kaatoi paikallisvastustaja New York Rangersin 3-0. Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Barzal onnistui loistavasti juuri Rangersia vastaan.

– Ei se ole vain Rangers. Rakastan pelata isoja pelejä. Jo juniorina tykkäsin pelata isoja pelejä. Se tekee tästä hauskaa, Barzal sanoi Sporting Newsille.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kun kuulet, että kannattajat huutavat toisiaan vastaan, niin se on tosi hauskaa. Se tekee pelistäni heti parempaa, nuori hyökkääjä jatkoi.

Barzalin dominanssi Rangersia vastaan alkoi jo lokakuussa. Tuolloin Barzal oli isossa roolissa, kun Islanders kaatoi Rangersin rankkarikisassa. Ottelu pelattiin legendaarisessa Madison Square Gardenissa. Barzal myönsi, että Gardenissa pelaaminen saa hänet tuntemaan olonsa siltä kuin hän olisi ”rokkitähti”.

– Paikallispelien kiivas luonne nostaa tasoani ja saa pelini kulkemaan, se on selvää. Rakastan pelata isoja pelejä, joissa yleisö on hienosti mukana. Olemme pelanneet näitä kavereita vastaan kolme kertaa ja joka kerta se on tuntunut kuin pudotuspeliltä, Barzal sanoi.

Barzal on jo noussut Islandersin kaikkien aikojen kolmanneksi tehoikkaimmaksi tulokaspelaajaksi. Edellä ovat enää vain Bryan Trottier ja Mike Bossy. Heidän saavuttamiseen tulokkaalla tulee kuitenkin kiire: Trottier teki kaudella 1975-1976 95 pistettä ja Bossy kaudella 1977-1978 91 pistettä.