Yle uutisoi perjantaina, että lopullisen NHL-läpimurron tekemisessä epäonnistunut suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen saattaa jättää Pohjois-Amerikan kaukalot tämän kauden jälkeen.

Yle tietää kertoa, että 26-vuotiaalla Pulkkisella on vahvoja virityksiä KHL:n suuntaan. Hätäisempi voisi luulla, että Pulkkisen ainoa vaihtoehto olisi Jokerit, mutta ilmeisesti suomalaisella on kuitenkin useampiakin seuravaihtoehtoja.

[readmore from=”suomalaiset”]

Uutinen ei tule suurena yllätyksenä. Pulkkinen on jämähtänyt tällä kaudella farmiliiga AHL:ään ja rikkonut suomalaisten maaliennätyksen sarjassa tällä kaudella Chicago Wolvesin paidassa. Pulkkinen on tehnyt AHL-urallaan 96 maalia. Edellinen ennätys oli Marko Tuomaisen nimissä, joka on toki edelleen kautta aikain paras suomalainen AHL:n pistemies.

Pulkkinen on tällä hetkellä Vegas Golden Knightsin sopimuspelaaja, mutta ei ole pelannut tällä kaudella seurassa otteluakaan. NHL:ssä Pulkkinen on pelannut yhteensä 83 ottelua tehoilla 13+9=22. Hän on edustanut Detroitia, Minnesotaa sekä Arizonaa.