Suomalaismaalivahti Antti Niemeä, 34, on riepoteltu meneillään olevalla NHL-kaudella seurasta toiseen ja rapaa on ropissut niskaan suunnalta jos toiseltakin, mutta konkari näyttää siitä vähät välittävän. Hyvä näin.

Vaikka ura taalaliigassa onkin kääntynyt ehtoopuolelle, niin Niemellä riittää yhä paljon paukkuja vähättelijöidensä näpäyttämiseen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niemi oli käytännössä ainoa Montreal Canadiensin pelaaja, joka sai puhtaat paperit 0-2-tappiossa Colorado Avalanchelle. Niemi torjui ottelussa 23 kertaa, ja ensimmäinen kiekko upposi selän taakse vasta ajassa 35.55.

– Niemi tarjoaa meille aina hyvän mahdollisuuden voittoon, kun hän on tolppien välissä. On hienoa nähdä hänen pelaavan noin hyvin, kehuu Canadiensin hyökkääjä Charles Huddon seuransa sivuilla.

Huddon, pisteputkensa päähän tullut Artturi Lehkonen ja kumppanit sen sijaan saavat sapiskaa. Tehottomuus oli jälleen silmiinpistävää, sillä laukaukset kirjattiin vieraille lukemin 44-25.

– Jos emme pysty tekemään maaleja, emme voi voittaakaan. Meillä oli paljon paikkoja, mutta emme pystyneet tekemään työtä loppuun. Kyse ei ole huonosta hyökkäyspelistä, vaan viimeistelyn puutteesta, painottaa päävalmentaja Claude Julien.

Niemi oli voittanut kaksi edellistä starttiaan. Hän pelasi aloittavana maalivahtina vasta kolmatta kertaa joulun jälkeen.

– Minulla oli kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Varsinkin vieraspeleissä tarvitaan muutamia kovia yksilösuorituksia, joten haluan nousta esiin ja tehdä näitä pelastuksia. Haluan pelata erinomaisesti joka ilta. Uskon, että jos pystyn siihen, meillä on mahdollisuudet voittoihin, Niemi sanoi.

Niemen tavoitteena on pelata kausi loppuun nykyisessä seurassaan, mutta ainakin Sportsnetin toimittaja Eric Engels väläyttelee muuta.

Engelsin arvion mukaan Niemestä tulee vaihtotavaraa helmikuun 28. päivän siirtorajaan mennessä, jolloin hän saattaisi löytää itsensä vuorostaan Philadelphia Flyersin riveistä.