NHL:n viime yön kierroksella rustattiin tanskalaista tuhkimotarinaa, kun Toronto Maple Leafs tylytti Columbus Blue Jacketsia lukemin 6-3. Toronton vankkarakenteisen tanskalaismaalivahdin Frederik Andersenin tilille kirjattiin kerta kaikkiaan huikeat 54 torjuntaa.

Temppu ja sen tekijä ei suinkaan kahminut kaikkea kunniaa itselleen. Andersen ei satuillut kuuluisan tanskalaisen sukunimikaimansa tavoin todetessaan, että hänen joukkuekaverinsa tekivät hikisestä urakasta tavallaan jopa helpon ja nautittavan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Olin valmistautunut tähän, sillä tiesin, että he (Columbus) olivat laukoneet todella paljon viime peleissä. Oli mukavaa kohdata näin monta laukausta varsinkin, kun minulle järjestettiin koko ajan esteetön näkymä kiekkoon, Anderson kertoo seuransa verkkosivuilla.

Torontolla on nyt hyvä vaihe päälle. Plakkarissa on viisi perättäistä voittoa ja joukkue on hävinnyt ainoastaan kerran kymmenessä viimeisessä ottelussaan.

Andersen jakoi Jackets-voitossa sankarin viitan yhdessä sentteri Nazem Kadrin kanssa. Viisi tehopistettä takonut Kadri yllätti ottelussa 22 kertaa torjuneen Columbuksen suomalaisveskarin Joonas Korpisalon hattutempun arvoisesti.

Voittajien Leo Komaroville kirjattiin yksi syöttöpiste, kun Toronto takoi viimeisen niittiinsä tyhjiin. Columbuksen Markus Nutivaara puolestaan kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Jack Johnsonin viimeistelemään 4-3 -kavennusmaaliin.

Toronton Kasperi Kapanen ja Columbuksen Jussi Jokinen jäivät pisteittä. Kapanen pelasi reilut 15 minuuttia. Jokiselle jääaikaa heltisi viisi minuuttia vähemmän.