Superjunnu Eeli Tolvasen, 18, hurmosmaisen upea esitys Leijonien olympia-avauksessa ei tosiaankaan jättänyt ketään kylmäksi. Saksaa tehoilla 1+3 riepotellut Tolvanen sai myös supersuositun tv-kasvon ja armoitetun alamäkiluistelijan Mikko Leppilammen miltei haukkomaan henkeään.

– Vieläkin vaan ihmettelen tota 18 v Eeli Tolvasen hämmästyttävän kypsää ja itsevarmaa olemusta kaukalosta toiseen, tossa iässä… Ei mitään ylimäärästä. Ihan suvereenia. Änäriin vaan – valmis, viihteen monitoimimies Leppilampi hehkuttaa Twitter-tilillään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nashville Predatorsin varaaman Tolvasen ympärillä on käynyt melkoinen NHL-pöhinä vuodenvaihteesta lähtien. Predatorsin GM David Poile vahvisti tuolloin, että he ovat kiinnostuneita samaan Tolvasen jo tulevana keväänä riveihinsä.

Poile päivitti – nappiajoituksella – Leijonien 5-2 -voittoon päättyneen Saksa-ottelun alla Tolvasen tilannetta Predatorsin verkkosivuilla kertomalla, että mitään ei ole tältä osin vielä kiveen hakattu.

Poile vahvistaa käynnissä olevat neuvottelut Tolvasen managerin kanssa, mutta antaa samalla ymmärtää, että nuorukaiselle taataan täysi työrauha pitkän kauden huipentaviin olympialaisiin ja Jokereiden pudotuspeleihin KHL:ssä.

– Meidän pitää nähdä mitä tapahtuu sen kaiken kuluessa, mikä hänellä on vielä pelaamatta, Poile muotoilee.

Poile saa Tolvasen taholta tosiaankin sitä, mitä tilaa. Poilen mainitsema katselmus ei olisi voinut Tolvaselta komeammin käynnistyä.

Mikko Leppilampi

@mikkoleppilampi
Vieläkin vaan ihmettelen tota 18 v Eeli Tolvasen hämmästyttävän kypsää ja itsevarmaa olemusta kaukalosta toiseen, tossa iässä... Ei mitään ylimäärästä. Ihan suvereenia. Änäriin vaan - valmis! 💪🏼💥 #eelitolvanen #leijonat #olympicteamfi #OlympicGames2018 #NHLfi