Kun NHL kielsi pelaajiensa osallistumisen PyeongChangin olympialaisiin, moni maailman huippupelaaja joutui pettymään. Pettyneiden joukkoon kuuluu myös Carolina Hurricanesissa pelaava Teuvo Teräväinen, joka olisi todennäköisesti mahtunut Suomen joukkueeseen, mutta joutuu tällä kertaa seuraamaan kisat televisioista.

Hurricanesista uutisia julkaiseva Canes Now haastatteli suomalaista taituria kisojen alla ja kyseli olympiaturnauksen merkitystä.

– Olympialaiset ovat aina olleet unelmani. Siinä turnauksessa olen aina halunnut pelata, Teräväinen kommentoi.

Syyskuussa 24-vuotta täyttävä Teräväinen uskoo, että hänellä on aikaa valmistautua seuraaviin kisoihin, jotka järjestetään neljän vuoden päästä Pekingissä.

– Katsotaan sitten uudestaan missä ollaan. Minulla on onneksi vielä vuosia jäljellä. Toivotaan, että sitten neljän vuoden päästä olen mukana.

Teräväisen suomalainen joukkukaveri Sebastian Aho ei ollut yhtä pettynyt NHL:n linjasta. Hän kuitenkin tietää kisojen merkityksen suomalaisille.

– Olympialaiset ovat aina iso asia Suomessa, ja niitä oli hauska seurata lapsena. Olisi kiva pelata siellä nyt, mutta kun NHL:n päätös julkaistiin, en ajatellut asiaa enää, Aho kuvaili.

Suomi aloittaa olympiaurakan huomenna Saksaa vastaan.