Suomalainen NHL-puolustaja Rasmus Ristolainen oli viime yön kierroksella suuressa roolissa, kun hänen seura Buffalo Sabres yllätti sarjakärki Tampa Bay Lightningin maalein 5-3. Ristolainen kellotti ottelussa jääaikaa yli 28 minuuttia ja sai syöttöpisteen kolmannen erän voittomaaliin, jonka viimeisteli Ryan O’Reilly.

Kun Buffalo hävisi maanantaina Colorado Avalanchelle lukemin 4-3, Ristolainen sai kannattajien vihat niskaansa huonojen peliesitysten takia. Fanit asettivat suomalaisen syypääksi tappioon, kun tämä oli jäällä kolmesti vastustajan maalien aikana. Häntä haukuttiin sosiaalisessa mediassa muun muassa zombieksi ja laiskaksi pelaajaksi.

Myös valmentajan luottamus oli koetuksella, kun hänet siirrettiin ottelun aikana alempiin kenttiin, eikä hän saanut pelata totuttuja peliminuutteja.

Viime yönä Ristolainen hyvitti surkean peliesityksensä ollessaan Tampa Bayta vastaan näkyvimpiä pelaajia. Hän sai syöttöpisteen lisäksi kolme merkittyä blokkausta ja pelikavereistaan eniten aikaa tasakentällisin ja erikoistilanteissa.

Voitto oli laiha lohtu joukkueen katastrofaaliseen kauteen. Buffalo on tällä hetkellä itäisen konferenssin viimeisenä. Lähin pudotuspelipaikka on karannut jo 19 pisteen päähän.