”Suomalaiset rakastavat halailua” – Kolmen tähden Raanta hurmaa Arizonassa

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta esitti jälleen viime yönä Suomen aikaa huippuotteita, kun Coyotes murkasi kotonaan Raannan entisen seuran Chicago Blackhawksin maalein 6–1.

Raanta torjui ottelussa peräti 37 kertaa ja palkittiin ottelun ykköstähtenä. Kenties vielä enemmän Raantaa lämmitti kojoottilauman sisäinen palkinto, jättimäinen ”mestaruusvyö”, joka ojennetaan pukukopissa ottelun parhaalle pelaajalle.

Coyotes julkaisi twitter-tilillään haastattelun, joka tehtiin välittömästi ottelun päätyttyä Raannan ollessa matkalla jäältä pukukoppiin.

– Voittaminen on aina hauskaa, etenkin kun teemme kuusi maalia. Voittaminen on paras osa jääkiekkoa. Tuntuu aivan mahtavalta, Raanta sanoi.

Coyotes johti avauserän jälkeen 2–0, mutta Chicago tuli toisen erän alkupuolella maalin päähän. Coyotes kuitenkin karkasi ennen pelin puoliväliä jo 4–1-johtoon.

– Oli tärkeää, että saimme nopeasti kolmannen maalin. Emme pelanneet nytkään hyvin täyttä 60 minuuttia, mutta ihmisluonto on sellainen. Selvässä johtoasemassa hyökkääjät haluavat ehkä tehdä lisää pisteitä ja puolustajat pelata muuten vain näyttävästi, Raanta sanoi.

Raanta arveli, että Blackhawks-taustasta saattoi olla hänelle pientä hyötyä.

– Koska pelasin siellä muutaman vuoden, minulla oli ehkä pieni ajatus siitä, mitä he osaavat, Raanta sanoi nhl.comilla.

Avoin ja puhelias Raanta on hurmannut Coyotes-fanit ikuisella positiivisuudellaan. Viime yön pelin jälkeen Coyotesin twitter-tilillä julkaistiin myös video, jolla kaikki joukkuetoverit käyvät halaamassa ottelun sankaria.

– Suomalaiset rakastavat halailua, twiitin yhteyteen oli kirjoitettu.

Voitostaan huolimatta Coyotes on yhä NHL:n jumbona.

Katso Raannan haastattelu, ”mestaruusvyön” ojentaminen sekä halailutwiitti alta.

 

 

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia