NHL:n kaksi kenties pelätyintä tykkiä kohtaavat toisensa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Patrik Laineen Winnipeg Jets ja Aleksander Ovetshkin Washington Capitals iskevät tulisesti yhteen.

Ovetshkin, 32, lukeutui Laineen, 19, suuriin idoleihin vielä jokunen vuosi sitten. Ja lukeutuu varmasti vieläkin, mutta onneksi ei enää vastaavassa määrin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– On aina jännittävää pelata yhtä liigan parhainta pelaajaa vastaan. Olen seurannut paljon hänen (Ovetshkin) hänen pelejään tällä kaudella. Hän pelaa hyvin ja on mukavaa nähdä, että hän tekee noin paljon maaleja. Omalta osaltani yritän edelleen opetella sitä, mitä voin tehdä paremmin ja kuinka minusta voi tulla parempi erityisesti ylivoimapelissä ja tasakentällisin, Laine toteaa Jetsin sivuilla.

– Ovetshkin ei ehkä ole enää niin fyysinen, mutta hän pelaa yksinkertaista peliä ja pyrkii laukomaan mahdollisimman paljon. Ne ovat avainasioita hänen pelaamisessaan, Laine jatkaa.

Moni maalivahti kokee Laineen laukauksen nykyään jo taalaliigan järkyttävimpänä ja myös tarkimpana. Samaa mieltä on myös Jetsin päävalmentaja Paul Maurice, joka näkee Laineessa ja Ovetshkinissa paljon samaa.

– Olen ihmetellyt useita kertoja, miten hän (Ovetshkin) saa tuollaisen laukauksen aikaan. Sama pätee Pattyyn (Laine). Miten hän lyö maalivahdin, joka näkee laukauksen tulevan? Se on uskomaton laukaus. Et ole varma milloin se lähtee, et voi ymmärtää että se tulee niin kovaa ja lisäksi se on vielä niin hemmetin tarkka, Maurice ihastelee Laineen laukausta.

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 Patrik Laine speaks on playing against his idol tonight and more following Morning Skate. #WSHvsWPG