Muut NHL:n supertähdet hehkuttavat Sidney Crosbya – ”Jos hän ei ole paras, en tiedä kuka on”

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Kolme Stanley Cupia, kaksi olympiakultaa, yksi MM-kulta ja nuorten MM-kulta. Henkilökohtaisella tasolla kahdesti valinta NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi, kaksi pistepörssin voittoa, kaksi maalipörssin voittoa, kolme kertaa NHL:n paras pelaaja muiden pelaajien äänestyksellä sekä kahdesti pudotuspelien arvokkain pelaaja.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby on jo 30-vuotiaana voittanut kaiken mahdollisen ja monet palkinnot useampaan kertaan.

Supertähti nousi otsikoihin jälleen viime yönä ylitettyään 400 maalin rajapyykin. Lisäksi hänellä on 839 runkosarjan ottelussa kasassa 1089 tehopistettä.

– Siitä asti, kun hän tuli tähän sarjaan, hänen johdonmukaisuutensa on ollut käsittämätöntä. Jos tarkastelet hänen uraansa, hänellä ei juurikaan ole ollut huonoja kausia. Hänen motivaationsa ja omistautumisensa tälle pelille on vaikea saavuttaa, ja sitä näkee harvoin. Kun kaikki on sanottu ja tehty, hän on helposti parhaan kymmenen pelaajan joukossa, jotka ovat ikinä tätä lajia pelanneet, sanoo NHL.comille huippupuolustaja Erik Karlsson.

Samoilla linjoilla ovat muut NHL:n huipputähdet. Crosby ei tee vaikutusta vain taidoillaan, vaan kyvyllä voittaa.

– Hän on voittanut käytännössä kaiken, mitä voi saavuttaa. Eikä vain kerran, vaan useampaan otteeseen. Hänen kykynsä tehdä sen uudestaan ja uudestaan on vaikuttavaa, kehuu puolestaan New York Islandersin kapteeni John Tavares.

Crosbyn asemaa NHL:ssä ei ole horjuttanut edes se, että joka vuosi hänen takanaan nousee uusia nuoria talentteja NHL-jäille.

– Hän on maailman paras pelaaja, tai ainakin yksi heistä. Jos hän ei sitä ole, en tiedä kuka on. On aika uskomatonta, mitä hän on tehnyt, sanoo nuorta sukupolvea NHL:ssä edustava Columbus Blue Jacketsin Zach Werenski.

Kahdella edellisellä kaudella Stanley Cupia juhlinut Pittsburgh Penguins on jälleen tekemässä nousua NHL:ssä heikomman alkukauden jälkeen.

Tämän vuoden puolella Crosby on johtanut joukkuettaan tekemällä 17 ottelussa tehot 5+22. Penguins on voittanut näistä peleistä 12. Mutta se on taas jälleen vain yksi normaali vuoden alku Sidney Crosbylle.

Henri Havusela

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia