Kokenut suomalaismaalivahti Pekka Rinne loisti kaukalon kirkkaimpana tähtenä, kun hänen seuransa Nashville Predators poimi viime yön NHL-kierroksella rangaistuslaukauskisan päätteeksi maukkaan 3-2 -voiton Montreal Canadiensista.

Viimeisistä kymmenestä startistaan yhdeksän voittanut Rinne, 35, torjui ottelussa upeasti 47 kertaa. Niistä kolme tärkeintä osui rankkarikisaan, jonka Predators ratkaisi Ryan Ellisin maalilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän tarjosi meille mahdollisuuden lähteä tästä hallista pisteet mukanamme. Hän oli erinomainen, hän oli uskomaton tänään, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette hehkuttaa Rinnettä seuransa sivuilla.

– Meidän pitää pelata paremmin hänen edessään. On ehdottomasti asioita, jotka voimme tehdä paremmin, mutta tänään ei näin tapahtunut, joten luotimme maalivahtiimme, Laviolette jatkaa.

Predatorsin hyökkääjäosastoon kuuluva Ryan Johansen pisti kehuissaan vielä piirun verran paremmaksi.

– Pekan esitys oli aivan ilmiömäinen. Aivan mahtava. Ilman häntä meillä ei olisi ollut tänään mahdollisuutta. Hän oli syy siihen, että voitimme.

Rinne on pelannut meneillään olevalla kaudella 40 ottelua nousujohteisella torjuntaprosentilla 92,7. Canadiensin kiekkosateessa hän oli jälleen kuin kotonaan.

– Minulla oli hyvä fiilis tänään. He laukoivat paljon ja kun pystyt pariin isoon pelastukseen, niin voit pelata hyvällä itseluottamuksella, Rinne toteaa tyynen rauhallisena.

Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen puolestaan jatkoi mainioita esityksiään Montrealin riveissä. Hän syötti joukkueensa molemmat maalit.

Nashville Predators

@PredsNHL
Pekka. Rinne. 🔥

We're not worthy.