Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov, 22, pelaa häikäisevää läpimurtokauttaan NHL:ssä. Valinta tähdistöotteluun oli sittenkin vasta esimakua tulevasta. Panthersilla on suuret suunnitelmat äärimmäisen taitavan ja työssään tinkimättömän Barkovin varalle.

Nashville Predatorsin kaiken kokenut maalivahti Pekka Rinne mainostaa Barkovia seuraavana suomalaisena supertähtenä – eikä suinkaan syyttä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Panthersin GM Dale Tallon näkee Barkovissa puolestaan paljon samaa kuin Marian Hossassa. Joukkueen valmentaja Bob Boughner on taasen havainnut suomalaissentterissä upeita yhtäläisyyksiä Joe Sakicin kanssa.

– Hän on kaveri, joka pystyy pelaamaan niin monessa roolissa. Hän tekee todella paljon tämän joukkueen eteen, Boughner painottaa Sports Illustrated-lehdelle ottelua kohden keskimäärin 22.15 minuuttia urakoivan Barkovin jättimäistä merkitystä Panthersille.

– Voin nähdä hänet hyvinkin helposti joukkueemme tulevana kapteenina. Siksi, kuinka paljon hän merkitsee joukkueelle, kuinka paljon hän välittää joukkueesta ja kuinka paljon hän tekee sen eteen jäällä, sekä sen ulkopuolella, Boughner jatkaa.

Barkov tunnetaan myös himoharjoittelijana, vaikka olemus saattaakin joskus kieliä muuta.

– Hän ei halua koskaan huilata. Minun on ollut pakko määrätä, milloin kukaan ei saa mennä jäälle. Vain siksi, että saisin myös hänet pysymään välillä sivussa kaukalosta, Boughner kertoo.

Barkov kuittaa tilanteen tyypilliseen, kylmän rauhalliseen tapaansa.

– En tiedä, uskooko kukaan tätä, mutta kyllä, myös minä lepään välillä.

Barkov on pelannut meneillään olevalla kaudella 51 ottelua kelpo tehoin 18+29=47.